Klachten over Thuiswerk

Regelmatig komen er klachten bij ons binnen over verschillende thuiswerk bedrijven die op een vreemde manier proberen geld te slaan uit serieuze mensen die solliciteren voor thuiswerk. Denk dan aan klachten als het betalen van geld voor een thuiswerk handboek met vacatures, het bellen naar een dure 0900 lijn waar u tijden aan de lijn wordt gehouden tegen een belachelijk duur tarief of het werken voor de bekende sex cams waarbij u zelf uitmaakt hoever u hierin meegaat.

Wij van Werk Via Huis willen u hier graag voor behoeden en hebben dan ook al een lijst samen gesteld met de verschillende aanbieders van fake thuiswerk. Daarnaast willen we ook andere potentiële thuiswerkers behoeden voor dezelfde fouten en wij vragen u dan ook uw klachten bij ons te melden. Op deze manier kunnen we misschien een eind maken aan al deze, vaak illegale, praktijken!

Wanneer u een klacht heeft over een bepaalde thuiswerk vacature of over een bedrijf dat thuiswerk aanbiedt maar zijn afspraken niet nakomt, vragen wij u dit te melden via onze redactie. Wij zullen uw opmerkingen en klachten zorgvuldig behandelen en daarna het desbetreffende bedrijf op onze site van fake thuiswerk opnemen.

Uiteraard kunt u zichzelf ervan verzekeren dat wij met zeer veel respect zullen omgaan met uw gegevens. Deze zullen niet aan derden worden doorgegeven. U kunt volledig anoniem blijven. Wij hopen dat u samen met ons, Werk Via Huis, meehelpt om de nep thuiswerk aanbieders een halt toe te roepen! Hieronder alvast een samenvatting voor u, wat wij dusver hebben!

Lees de volgende artikelen over veilig thuiswerken, online thuiswerken en onze thuiswerk tips.

De zwarte lijst van Thuis werk sites!

Rovly www.rovly.nl
Thuiswerknieuws www.thuiswerknieuws.nl
Thuiswerkkrant www.thuiswerkkrant.nl
Geld op Wielen www.geldopwielen.nl
CDM www.thuiswerkcentrale.com
Handgeschreven www.handgeschreven.nl
LVOW (Landelijk Vacatureforum Ongeschoold Werk)
Thuiswerksite www.thuiswerksite.com
Eerlijkthuiswerk www.eerlijkthuiswerk.nl
Thuiswerk toppers www.thuiswerktoppers.nl
Thuiswerk hulp www.thuiswerkhulp.nl
Thuiswerk Thuiswerk.net
Thuiswerk Thuiswerk.tv

0900 nummers

0900.2226444.2354365…enz
(Vanwege de vele 0900 nummers oplichterijen zijn wij zelf ook gestopt met onze eigen thuiswerk telefoon, u kunt nog enkel via de email contact met ons hebben).

Oplichtings technieken

Helaas zijn er nog steeds erg veel bedrijven die op een illegale manier thuiswerk banen aanbieden. Allereerst dient u te weten dat u nooit geld moet betalen om aan een baan te komen! U wilt toch juist thuiswerken om geld te verdienen? Eerlijke thuiswerk aanbieders zullen u, net als eender welke werkgever, om een cv en motivatie vragen en niet om het storten van geld, bellen naar dure 0900 nummers of het sturen van een sms naar een verkort nummer.

De meest voorkomende nep thuiswerk banen hebben wij voor u op een rijtje gezet:

  • verdien 25 Euro met het verzenden van emails. Helaas moet u dan wel eerst zelf deze onzinnige e-mail kopen voor het verdrag van, precies, 25 euro.
  • Verdien door het plaatsen van reclame op uw auto.
  • Verschillende MLM is tegenwoordig zelfs verboden!
  • Het bellen naar een dure 0900 nummer voor het verkrijgen van de nieuwste thuiswerk vacatures.
  • Web cammen, alhoewel dit wel degelijk thuiswerk is. Er wordt echter steeds gezegd dat u zelf uitmaakt hoever u gaat, maar wanneer u niet graag naakt gezien wordt zult u helaas niet veel verdienen.

Thuiswerksites met gestolen inhoud

www.thuiswerksite.com
www.eerlijkthuiswerk.nl
www.thuiswerktoppers.nl
www.thuiswerkhulp.nl

De inhoud is exact kopie van www.thuiswerkvacatures.nl, een betrouwbare website die al enkele jaren bestaat. Als werkzoekende vraagt u zich misschien af wat het voor u uitmaakt? Feitelijk niets, de informatie is gelijk maar het is een principe kwestie. Het aantal webmasters dat serieus probeert om een goede thuiswerksite aan te bieden, met gratis te bekijken inhoud, is op één hand te tellen.