Een vervolg sollicitatiegesprek en nu?

Allereerst is er geen enkele reden om bang of nerveus te zijn. U mag zelfs wat meer zelfvertrouwen hebben! Een werkgever voert namelijk alleen een vervolg sollicitatiegesprek uit met kandidaten die indruk hebben achtergelaten. De enige reden voor een vervolg sollicitatiegesprek is dat de werkgever de juiste keuze kan maken.

Een vervolg sollicitatiegesprek wat wordt er besproken?

Vaak zit nu niet enkel iemand van personeelsdienst voor u, maar ook een verantwoordelijke. Deze persoon wilt u ook graag wat beter leren kennen en u wat vragen stellen. Het zal vaak gaan over de werkzaamheden.

De verantwoordelijke zal door gaan vragen op al eerder gestelde vragen en u de arbeidsvoorwaarden meedelen. Ook zal hij u vragen of u problemen hebt met eventuele werkuren, dagen die u zult werken. Een vervelende vraag voor velen is vaak het salaris wat u wenst te verdienen.

Tip: Wanneer u deze vraag krijgt, antwoord dan niet in bedragen maar eerder in de trant van: “Ik neem aan dat het salaris wat u biedt past bij deze functie.” Dit komt netter over dan wanneer u direct eisen stelt.

Wat kan ik zelf het best doen op een vervolg sollicitatiegesprek?

Het eerste wat u moet doen is werkelijke interesse tonen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door duidelijke vragen te stellen die betrekking hebben op de functie waarvoor u solliciteert. Ben ook geïnteresseerd in hetgeen de werkgever u vertelt en let hierbij op een goede open houding.

Wees altijd eerlijk tegenover uw toekomstige werkgever. Wanneer blijkt dat de functie toch niet bij u past meld dit dan ook direct.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.