Uitkering en bijverdienen met thuiswerk

Een uitkering is een bepaald bedrag dat aan bepaalde behoevende mensen wordt uitgekeerd. Er bestaan twee soorten uitkeringen namelijk:

  • Een bepaalde som geld die door een verzekeringsmaatschappij wordt betaald aan iemand die deze verzekering afneemt.
  • Een bepaalde terugkerend bedrag dat wordt betaald aan behoevende personen. Hierbij kan je denken aan een bijstandsuitkering, werkloosheidsuitkering of een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Overheidsinstanties betalen deze uitkeringen normaal gezien. In Nederland kan je terecht bij het UWV en in Belgie bij het OCMW of de RVA.

Aanvragen van een uitkering.

U dient uzelf aan te melden bij het UWV. U krijgt dan alle papieren mee die u dient in te vullen. Ook kunt u na inschrijving uw uitkering digitaal aanvragen, via het internet. Na een goede week zal het UWV u contacteren en alle gegevens overlopen. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd zult u een vervangend inkomen, oftewel uitkering, kunnen ontvangen.

Soms mag er bij een uitkering bijverdiend worden. Dit is natuurlijk interessant en zeker wanneer u door invaliditeit, tijdelijk, niet buitenshuis kunt gaan werken. U kunt dan overwegen om te gaan thuiswerken. Dit kan enkel wanneer u voor minder dan 80% bent afgekeurd en een arbeidsongeschiktheids uitkering ontvangt. Houd er wel rekening mee dat alles wat u tot de 100% verdiend, van uw uitkering wordt afgetrokken. Toch kunt u op deze manier meer geld verdienen dan wanneer u enkel van de uitkering zou genieten.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.