Thuiswerkers, de verschillende groepen

Vooropgesteld dat je ervoor kiest om thuis te werken is het toch ook wel belangrijk te weten welke doelgroepen er zijn die thuiswerken. Thuiswerken vergt heel wat discipline en daarnaast ook een hele goede planning.

De thuiswerk moeder kiest er bewust voor om het zorgen en het werken te combineren. Full time thuiswerken en moeder zijn kost heel wat doorzettingsvermogen maar belangrijker nog, een goede planning. Je moet als thuiswerk moeder werkelijk bewust en weloverwogen deze keuze maken, anders houdt je het niet vol! Maak duidelijke afspraken, vooral met je partner. Dat jij de hele dag thuis bent kan soms een verkeerde indruk geven. Ook jij bent aan het werk, dus de huishoudelijke taken mogen gerust verdeeld worden onder jullie.

Tip Zorg dat je huishouden al grotendeels gedaan is voordat je zelf aan het werk gaat. Zo kan je kindje rustig spelen, geeft het jou een gerust gevoel en kan je ook echt je aandacht aan het werken besteden zonder steeds te denken wat je nog allemaal zou moeten doen.

Als alleenstaande moeder thuiswerken kan een ideale oplossing zijn om zowel voor je kinderen te zorgen alsook in het arbeidsproces te blijven en zelfs een carrière op te bouwen. Eigenlijk is thuiswerken voor deze doelgroep ook een van de weinige banen die ze volhouden. Omdat je niet gebonden bent aan bepaalde uren kan je ook werken wanneer je kindjes in bed liggen. Dit geeft veel vrijheid voor een alleenstaande moeder. Ook kan het zelfvertrouwen hierdoor flink omhoog komen omdat er zelf gezorgd kan worden voor een fulltime thuiswerk inkomen en voor de kinderen!

Tegenwoordig zien we ook steeds meer vaders die voor het thuiswerken kiezen. De eerste reden die deze mannen vaak opgeven is dat ze er ontzettend veel tijd mee besparen. (Denk aan files) Daarnaast zijn deze thuiswerk vaders nu ook vaker betrokken bij de opvoeding van hun kinderen en kunnen ze hun (werkende) partner ontlasten in het huishouden.

Wanneer het mogelijk is wordt gaan steeds meer gezinnen part time thuiswerken, zowel papa als mama terwel ze wekelijks uren draaien bij de huidige werkgever. Een groot voordeel hiervan is het verdelen van de huishoudelijke taken, de opvoeding van de kinderen, maar zeker ook dat beide nog steeds sociale contacten houden. In welke doelgroep u ook thuis hoort er is voor iedereen de juiste thuiswerk baan te vinden. Wanneer u echt serieus bent en weet dat u ervoor zult en kunt gaan is werken via huis een ideale oplossing om meer tijd door te brengen met het gezin.

Wilt u zelf ook gaan beginnen met thuiswerken, bestuur uw mogelijkheden dan goed. Er is een heel variërend aanbod van inpak werk, administratie werk, sorteer werk, telefonische verkoop, mailings verzenden, maar ook kunt u een zelfstandige ondernemingen zoals een eigen zaak beginnen of een eigen internet site openen. Bekijk ook eens onze beschikbare thuiswerk vacatures!

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.