Tien tips om thuiswerken tot een succes te maken!

Thuiswerken kan iedereen. Dat is tenslotte de gedachten die velen hebben. Toch eist het een vrij strenge disipline van jezelf. Ook met mooi zomers weer moet er tenslotte gewerkt worden. Ook thuiswerk is een gewone baan en dient dus serieus genomen te worden!

Wij hebben tien tips voor u als aankomend thuiswerker!

  1. Zoek naar een thuiswerkbaan die bij je past. Niemand heeft er iets aan wanneer je werk doet wat je niet ligt. Dit houd je toch niet vol!
  2. Zorg ervoor dat je jezelf goed hebt geinformeerd voordat je aan thuiswerken begint. Denk hierbij aan belastingen, ruimte en tijd die je in het thuiswerk kan en wil steken.
  3. Bekijk verschillende thuiswerk vacatures en schrijf hun gegevens op. Er zijn helaas veel bedrijven te vinden die niet eerlijk zijn. Betaal dus nooit om aan thuiswerk te komen!
  4. Bedenk van tevoren hoeveel tijd je aan je thuiswerkbaan wilt spenderen. Zorg dan ook dat je jezelf niet voorbij loopt door teveel ineens te willen.
  5. Stel jezelf voor bij thuiswerkaanbieders. Schrijf een nette sollicitatiebrief en stuur uw cv mee op. Dit wordt vaak gewaardeerd.
  6. Denk niet dat je van thuiswerk snel rijk kunt worden. Het vergt veel verantwoordelijkheid van jezelf. Het kan, maar dan moet je er ook wel wat voor doen!
  7. Organiseer je werk. Omdat je in je eigen woning werkt gebruik je deze ook veel meer en dit laat ook zijn sporen na. Je kan niet even de deur dichttrekken en lekker naar huis gaan. Velen denken dat het gemakkelijk is, maar het tegendeel is waar. Het huishouden moet ook gedaan worden. Sta bijvoorbeeld een uur eerder op om je huishoudelijke taken te doen. Je huis is je prive en werkplek geworden. Maak een planning op en hou je hieraan!
  8. Wanneer je kinderen hebt en deze nog thuis zijn lijkt thuiswerken ideaal. Toch kan het soms voor wrevel zorgen wanneer je net lekker aan de slag bent en je kindje je aandacht vraagt. Probeer dit dan ook gescheiden te houden. Of, combineer wanneer je dit kunt zonder geirriteerd te raken.
  9. Zorg voor een eigen werkplek. Dit houdt alles overzichtelijker. Liefst met eigen telefoon.
  10. Houdt contact met de buitenwereld. Plan je uren zo in dat er ook tijd overblijft voor sociale contacten. Thuiswerken betekent niet dat je dag en nacht aan het werken moet zijn. Hou er vooral veel plezier in!

Omdat elke thuiswerker zijn eigen specifieke reden heeft om te gaan thuiswerken, hierbij uw rechten en mogelijkheden in de volgende situaties: arbeidsongeschiktheid, reintegratie, uitkering, ontslagvergoeding, sociale zekerheid. Tevens willen wij u ervan op de hoogte stellen dat ook thuiswerkcentrales zich moeten houden aan de regels en wetten van de Arbodienst.

Actuele thuiswerk vacatures

In de thuiswerk branche komen dagelijks nieuwe vacatures beschikbaar. Werkviahuis.nl draagt er altijd zorg voor om deze nieuwe thuiswerk vacatures online te plaatsen, echter zijn wij een voorstander ervan om u persoonlijk op de hoogte te houden via een e-mail. In drie gemakkelijk stappen kunnen wij u dagelijks op de hoogte houden van actuele en beschikbare thuiswerk vacatures en dit geheel kosteloos. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.