Welk thuiswerk past het best bij mij als alleenstaande moeder/vader?

Wanneer je een alleenstaande ouder bent is het iets gecompliceerder om werk te vinden. Zeker als je kleine kinderen hebt waar je ook nog graag voor thuis wilt blijven en zelf voor wilt zorgen. Thuiswerken is dan een ideale oplossing, maar wat dan?

Eerst en vooral moet je als alleenstaande ouder bepalen hoeveel uur je daadwerkelijk vrij zou kunnen en willen maken voor het werk. Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk om te weten wat je minimaal moet verdienen om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Het heeft geen zin aan een bepaald soort thuiswerk te beginnen als dit enkel een bijverdienste is!

Als alleenstaande ouder moet je kunnen plannen! Alles, dus de verzorging van de kinderen, het huishouden maar ook de financiën komen op jou neer! Toch is het ook belangrijk dat je achter je werk staat en werk kunt doen wat je ook leuk vindt en volhoudt.

Verschillende soorten rendabel en makkelijk zelf in te plannen thuiswerk banen zijn bijvoorbeeld:

 • Het opzetten van een website en deze onderhouden. Je kunt met je website verdienen door bijvoorbeeld Internet Marketing, verkoop van een zelf geschreven E-book e.d.
 • Het verrichten van inpakwerk aan huis, dit werk wordt geleverd via thuiswerk centrales. U hoeft hiervoor niet de deur uit, en verdient toch geld vanuit huis.
 • Het aanmaken van een Webwinkel en via dropshipping producten gaan verkopen. Jij krijgt dan enkel te maken met de klanten, werkt onder je eigen naam en bestelt de producten bij je dropshipper. Deze verzend dan weer de producten naar de klant. Jij betaald de dropshipper een afgesproken bedrag en de rest is winst. Dit is vrij eenvoudig op te zetten wanneer je een beetje internet ervaring hebt of je goed kan laten informeren.
 • Een eigen 0900 nummer beginnen en van daaruit je diensten aanbieden. Misschien ben je wel goed in het luisteren naar mensen? Sla daar je slag uit!
 • Administratief werk aanbieden. Schrijf bedrijven aan om hun administratie te gaan doen vanuit huis.
 • Het gaan schrijven van artikelen voor verschillende websites. Onder het kopje vacatures zijn er al een aantal te vinden die met spoed schrijvers zoeken.

Zijn er ook echt thuiswerk vaders & moeders die deze werkzaamheden uitvoeren?

Ja zeker, wellicht meer dan u zelf zou denken. Hier kunt u enkele voorbeelden zien van ingezonden verhalen aan de redactie van Werkviahuis.nl. Lees een van de volgende verhalen:

 • Sanne, een thuiswerkmoeder met drie kinderen vertelt over haar ervaringen.. lees meer
 • Mina is een alleenstaande moeder, na het overleden van haar man.. lees meer
 • Jasmine is een jonge moeder en werkt part-time in een kledingzaak, hierbij lees meer
 • Bram is een thuiswerk vader welke door een ongeluk in een rolstoel.. lees meer
 • Sander was het zat, elke dag files en steeds maar ploeteren in een te warm kantoor.. lees meer
 • Alleenstaande moeder Kelly verdient €6,844 per maand met thuiswerk.. lees meer

Belangrijk voor de alleenstaande ouder

Het aller belangrijkste als alleenstaande ouder is natuurlijk dat je kindje nog steeds nummer 1 is. Laat het dit ook merken en probeer je werk hierop in te passen. Helaas heb je nu geen back-up wat de opvoeding en het huishouden betreft, maar dit wil niet zeggen dat u nu enkel en alleen vader of moeder dient te zijn! Er zijn best mogelijkheden om alsnog aan een carrière te bouwen!

Actuele thuiswerk vacatures

In de thuiswerk branche komen dagelijks nieuwe vacatures beschikbaar. Werkviahuis.nl draagt er altijd zorg voor om deze nieuwe thuiswerk vacatures online te plaatsen, echter zijn wij een voorstander ervan om u persoonlijk op de hoogte te houden via een e-mail. In drie gemakkelijk stappen kunnen wij u dagelijks op de hoogte houden van actuele en beschikbare thuiswerk vacatures en dit geheel kosteloos. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.