Startkapitaal, een goede start met het juiste kapitaal!

Een nieuwe onderneming heeft vaak een steuntje in de rug nodig. De start van een bedrijf kan uiteraard alleen plaatsvinden wanneer men voldoende geld heeft om überhaupt te starten; het heeft dus investeringskapitaal nodig ook wel het startkapitaal genoemd. Het is vrij normaal voor een nieuwe onderneming dat er de eerste 6 maanden of zelfs langer na de oprichting een verlies wordt geleden. Dit verlies kan worden opgevangen met het startkapitaal. Hiervoor zijn een aantal verschillende mogelijkheden waarbij u zult moeten uitzoeken welke het beste bij u en uw startende onderneming past. Elke mogelijkheid heeft zo zijn voor- en nadelen.

”Tante Agaath” lening

De “Tante Agaath” lening is de meest bekende vorm van een startkapitaal. Vandaag de dag wordt deze vorm van lenen ”durfkapitaal of startkapitaal” genoemd. De voorwaarden bij deze vorm komen hoofdzakelijk neer op dat een externe persoon of bedrijf geld leent aan de startende zelfstandige ondernemer. Samen beslissen zij hoeveel geld geleend wordt en waaraan het kapitaal besteed wordt.

Voordelen van deze lening

  • De nieuwe ondernemer blijft onafhankelijk van banken als geldschieter
  • Vertrouwen in de ondernemer
  • Sneller lenen
  • Lenen tot € 50.000,00

Nadelen van deze lening

  • Beperkte toegevoegde waarde van investeerder
  • Niet gericht op rendement

Lening Aanvragen

Als u een startkapitaal nodig heeft, is een lening aanvragen één van de betere keuzes. Mocht u nog in loondienst zijn dan is de lening vrij gemakkelijk aan te vragen: één telefoontje naar de bank voor de mogelijkheid tot roodstand is zo geregeld. Als dit niet voldoet kunt u altijd nog een Persoonlijke lening aan vragen. Deze zijn vaak aan te gaan tegen zeer schappelijke rentes en voorwaarden zodat u zeker het eerste jaar zonder al te grootte problemen door komt.

Subsidie

Subsidies zijn makkelijker aan te vragen voor grootte re ondernemingen. Subsidies kunnen worden verstrekt op personeelskosten, innovaties of haalbaarheidstudies. Voor meer informatie over subsidies zullen wij in de nabije toekomst een artikel voor dit onderwerp toevoegen aan de site.

Informal Investors

(Ex)Ondernemers of mensen met groot kapitaal kunnen geld lenen aan nieuwe zelfstandige ondernemers. Hierbij is meer zekerheid vereist: een goed ondernemingsplan bijvoorbeeld. Ook moet er meer ervaring zijn in de branche waarin u komt te werken. Bedragen van de lening kunnen oplopen tot € 200.000,00.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.