Sollicitatie gesprek, belangrijke aandachtspunten!

Het is eindelijk gelukt! U bent uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek. Een sollicitatie gesprek is een gelegenheid om elkaar beter te leren kennen (U het bedrijf, en zei u). In dit gesprek zullen ze u observeren, of u de geschikte kandidaat bent voor de baan. Waar moet je vooral je aandacht op vestigen?

Het is belangrijk dat je optijd komt.

Zorg ten eerste dat u altijd op tijd bent! Als u met de auto gaat zorg dat je de route beschrijving of TomTom bij de hand hebt. Houdt rekening met files en eventuele vertragingen als u gebruik maakt van het openbaar vervoer. Als u tijdens het reizen merkt dat het later wordt geef dit altijd vroeg tijdig door, neem dus altijd het telefoon nummer en naam van je contactpersoon mee.

Wat moet ik meenemen? Neem altijd uw eigen CV (curriculum vitae) mee, ook als het bedrijf uw CV al heeft ontvangen als bijlage bij de sollicitatie brief. Behalve het CV neemt u ook het volgende mee; uw diploma’s, getuigschriften, identiteitskaart of passport en eventuele andere belangrijke documenten.

Tijdens het sollicitatie gesprek moet u het bedrijf kunnen overtuigen dat u de geschikte kandidaat bent voor de baan. Laat zien dat u interesse heeft in het bedrijf en ook enkele feiten weet. Het geven van motivaties waarom u er wilt werken kan doorslag gevend zijn voor het bedrijf. Het staat ook netjes als u goed geschoren bent, haar netjes heeft en schone/gestreken kleding aan heeft. Dat helpt allemaal onbewust mee.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.