10 Belangrijke tips voor een goed verloop van een sollicitatiegesprek

  1. Verdiep u, voordat u het gesprek ingaat, in het bedrijf waarbij u solliciteert. Op deze manier laat u zien dat u echt geïnteresseerd bent in hen.
  2. Zorg er altijd voor dat u op tijd komt. Het best is 10 min op voorhand van het gesprek. Desnoods stippelt u een dag van tevoren de route naar het bedrijf uit. Vraag ook naar de juiste persoon.
  3. Zorg altijd dat u dicht bij uzelf blijft. Houdt u bijvoorbeeld van wat humor, laat dit dan af en toe eens doorschemeren tijdens het sollicitatiegesprek. Geloof echt in uzelf en je capaciteiten. Verkoop uzelf zonder wanhopig over te komen.
  4. Antwoord kort en bondig op de vragen die gesteld worden zonder enkel ja en nee te antwoorden. Praat ook weer niet teveel! Stel, wanneer het even kan, zelf ook wat vragen.
  5. Let goed op uw houding tijdens het sollicitatiegesprek en houdt oogcontact. Op deze manier komt u direct zelfverzekerd over.
  6. Zet geen gsm aan en zorg ervoor dat u goed verzorgd bent. Niet te opvallende, vreemde kleding. Dit kan een slechte indruk geven.
  7. Praat het liefst zo min mogelijk over uw vorige werkgevers. Zeker niet negatief over deze werkgevers praten! Dit wordt zeker niet geaccepteerd.
  8. Neem een kopie van je C.V en sollicitatiebrief mee naar het gesprek. Zorg er ook voor dat u uw paspoort en/of ziekenfonds gegevens bij de hand hebt.
  9. Drink geen alcohol om uzelf moed in te drinken en rook ook niet vlak voor het sollicitatiegesprek. Dit geeft nare geurtjes!
  10. Heb er vooral heel erg veel plezier in en ga voor de functie waarvoor u solliciteert. Op deze manier komt u ook echt over!

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.