Reintergratie combineren met thuiswerk

Bij re-integratie is het de bedoeling mensen opnieuw te helpen om te functioneren en dit dan op de arbeidsmarkt. Dit kan betekenen dat men u gaat helpen op zoek te gaan naar een andere, passende baan maar ook na een ziektemelding wordt re-integratie toegepast.

Manieren van re-integratie.

Er zijn verschillende manieren om te re-integreren. Zo kan het voorkomen dat u een opzeg gekregen hebt van uw werkgever. U kunt dan tijdelijk genieten van een WW-uitkering, maar het UWV verwacht dan natuurlijk wel dat u er alle moeite in steekt om weer aan het werk te kunnen gaan. Ook kan het voorkomen dat u moet stoppen met uw huidige werk omdat u arbeidsongeschikt raakt. Dan kunt u ook weer terugvallen op het UWV. Zij kunnen u verder helpen en proberen eerst bij uw huidige werkgever naar een oplossing te zoeken. Lukt dit niet kan er gekeken worden naar ander, passend werk.

Natuurlijk kan het ook zijn dat u een tijdje bent gestopt met werken, misschien om uw kinderen op te voeden. Daarna wilt u terug aan de slag maar merkt u dat er veel is veranderd op de werkvloer en u niet gemakkelijk meer aan het werk kunt komen. Ook dan kunt u beroep doen op instellingen die u kunnen helpen bij een omscholing of bijscholing zodat u alsnog kunt re-integreren in het arbeidsproces.

Waarom re-integreren?

Het is erg belangrijk dat u zelf kunt voorzien in uw eigen levensonderhoud. Daarnaast is het ook belangrijk om uw zelfwaarde op peil te houden. Werken is voor veel mensen een uitlaatklep. Het is dan ook belangrijk dat u, waar mogelijk, in het arbeidsproces blijft.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan thuiswerken. Dit kan ook een hele goede stap zijn om te re-integreren. Thuiswerken kan voor velen een oplossing zijn. Ook wanneer u een handicap heeft en moeilijk kan gaan werken kan dit een prima alternatief zijn.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.