Recht op onstslag vergoeding?

Een ontslag vergoeding wordt verstrekt door de werkgever wanneer hij een ontslag geeft aan een werknemer. Een andere naam voor een ontslagvergoeding is ook we de Goeden Handdruk.

Wanneer ontvang je een ontslagvergoeding?

Een ontslagvergoeding wordt berekend wanneer je vroegtijdig een ontslag krijgt. Eigenlijk is het een soort overeenkomst. Wanneer je ontslag krijgt en je mag niet meer komen terwijl de opzeg drie maanden is, dient de werkgever je af te kopen. Dit doet hij door het normale bruto maandloon te vermenigvuldigen met het aantal maanden dat de opzegtermijn stelt.

Ook wanneer dat je nog niet alle vakantiedagen hebt opgenomen krijg je recht op een vermeerdering van de ontslagvergoeding. Dit bedraagt ongeveer zeven procent van het jaarlijks bruto loon. Soms kan het dus voordelig zijn in te gaan op zo een voorstel van de werkgever. Dit is een vrij goede manier om uit elkaar te gaan.

Wanneer je in dienst bent, ook als thuiswerker, en de werkgever heeft geen werk meer voor je of hij dient gedwongen ontslagen door te zetten vanwege financiële problemen, dan zal hij je zeker vragen akkoord te gaan met een ontslagvergoeding.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.