Een eigen huis, een eigen Hypotheek.

Vroeger was een hypotheek aanvragen lastig. Er moest iemand bij u langs komen die u vervolgens middels een lang verhaal altijd een hypotheek met gegarandeerd de laagste maandlasten aanbood. Tegenwoordig hoeft dat niet meer, u kunt nu snel en simpel een hypotheekofferte aanvragen vanuit uw eigen luie stoel!

Via Werk via Huis kunt u eenvoudig berekenen welk bedrag u met uw huidige salaris kunt lenen voor de aankoop van een nieuwe woning. Tevens kunt u berekenen hoe groot uw maandelijkse hypotheeklast ongeveer zal zijn.

Het af- of oversluiten van een hypotheek is geen gemakkelijke beslissing. Er zijn vele instanties die u graag als klant willen binnenhalen door, zoals eerder genoemd, te beloven dat ze gegarandeerd de laagste hypotheekrente bieden. Ook banken kunnen niet altijd de zekerheid bieden die u misschien zoekt vanwege stijgingen en dalingen op de huizenmarkt. Hierdoor zijn bijvoorbeeld enkele banken voorzichtiger geworden met het verstrekken van leningen op basis van hypothecaire zekerheid.

Daarnaast dient u met zoveel zaken rekening te houden dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wij raden u daarom altijd aan naar een erkend hypotheek adviseur te gaan die u met kennis en ervaring kan informeren over welke hypotheek het beste bij u en uw situatie past.

Waarschijnlijk weet u dat het voordeel van een eigen woning bezitten betekent dat u vermogen opbouwt. Maar hebt u er al eens rekening mee gehouden dat uw huis een overwaarde kan hebben? Overwaarde is de meerwaarde die uw woning heeft verkregen sinds de aankoop van uw woning. Deze meerwaarde zit vast in uw huis maar er zijn mogelijkheden, naast uiteraard het verkopen van uw woning, om dit geld uit uw huis te halen en het te gebruiken.

Als u wilt weten of uw woning ook een overwaarde heeft dan kunt u dit laten controleren door een taxateur. Deze zal uw huis taxeren en bepalen wat de huidige waarde van uw woning is en of en hoeveel overwaarde uw woning heeft. Dit zal worden vastgelegd in een officieel rapport. Bijkomend voordeel van uw woning laten taxeren is dat u in geval van brand of andere schade dat krijgt uitgekeerd wat u toekomt.

Bent u al in het bezit van een eigen woning en denkt u er aan om uw huidige hypotheek over te laten sluiten? Denkt u er aan in de toekomst te gaan kopen of heeft u misschien al een koopwoning op het oog? Wilt u meer informatie over alles wat met hypotheken te maken heeft of een offerte willen aanvragen dan kunt u in alle gevallen terecht bij één van de erkende hypotheek adviseurs!

Wij wensen u alvast veel plezier met uw eventuele woning aankoop en hopen dat u de juiste hypotheek zult vinden die past bij u en uw woonwensen.