Een eigen zaak beginnen kan ook een vorm van thuiswerk zijn

Jaarlijks starten gemiddeld 35.000 mensen een nieuwe onderneming. Hoeveel van hen zich in de thuiswerk branche registreren is niet precies bekend. Ondernemen is niet altijd een vorm van thuis werken, het wordt namelijk meestal vanuit kantoor of soortgelijke locaties uitgevoerd maar dit kan ook anders. Om succesvol te zijn als ondernemer is een goede voorbereiding een vereiste. Doe eerst uitvoerig research over de branche waarin u wilt werken en doe er kennis van op. Zorg ervoor dat u met de juiste mensen in contact komt. Praat met hen en leer van die gesprekken. Zo vergroot u uw kans van slagen!

Als u van plan bent een eigen zaak te beginnen in de thuiswerkbranche dan hoeft u zeker niet gelijk uw huidige baan op te zeggen, maar kunt u het in eerste instantie beschouwen als een bijbaantje. Zodra er wat meer serieuze betalingen binnen komen of zodra klanten meer interesse gaan tonen kunt u er altijd nog over na denken om fulltime verder te gaan. Maar hoe begint u nu eigenlijk uw eigen onderneming? Wat heeft u daarvoor nodig en welke eisen worden er gesteld?

Om een eigen zaak of onderneming te starten heeft u geen speciale opleiding nodig. Iedereen van 18 jaar en ouder wordt door de Kamer van Koophandel geaccepteerd wanneer hij of zij zich komt inschrijven. De zaak wordt onder zijn of haar eigen naam ingeschreven. Mocht je nog jonger dan 18 jaar zijn dan kun je je laten inschrijven met toestemming van je ouders of voogd die dan de verantwoordelijkheid dragen voor jouw onderneming.

Bij het inschrijven van een nieuwe onderneming bij de Kamer van Koophandel moet u een naam hebben van het bedrijf dat u inschrijft. Veel mensen hebben moeite met het verzinnen van een naam. Hieronder staan enkele handige tips bij het bedenken van een bedrijfsnaam:

 • Gebruik uw eigen naam of gebruik de naam van de stad van de branche waar u in zit bijvoorbeeld: Marks Taxi Bedrijf or Woerden Taxi Bedrijf.
 • Internet bedrijven mixen meestal hun eigen nickname met bijvoorbeeld: Creation(s) of Production(s).
 • Uw familie naam als bedrijfsnaam zoals bijvoorbeeld: Jansen BV.
 • Een pakkend en trendy woord in bijvoorbeeld het Engels zoals: Cool Blue of Sharp Trends. Dit woord hoeft niets te maken te hebben met de bedrijfsactiviteit daarentegen is het vaak wel handig om een link te leggen tussen je activiteiten en je bedrijfsnaam.
  • Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

   Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

   Voornaam*:
   Provincie*:
   E-mail adres*:
   De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
   Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.