Geld verdienen met eigen domein

Allereerst is het belangrijk te weten wat eigenlijk een domeinnaam is. Dit is eigenlijk heel eenvoudig. De domeinnaam is de naam van je website. Bijv. jouwpagina.nl

Wanneer je erover denkt om een eigen website op te zetten, is het belangrijk te weten waar deze website over gaat. Hierop kan je een domeinnaam gaan kiezen. Wanneer je een website wilt maken over honden, heb je tenslotte niets aan een pagina naam die over katten gaat. De domeinnaam moet dus eigenlijk al verwijzen naar de inhoud van je website.

Waar kan ik een domeinnaam aanschaffen?

Een domeinnaam kunt u registreren en daarna betalen. Vaak wordt een domeinnaam per jaar verhuurd, al dan niet met een stilzwijgende verlenging. Voorbeelden van domeinnamen zijn: jouwpagina.nl, jouwpagina.be, jouwpaginga.com enz. Een .nl staat dan uiteraard voor een Nederlandse website, een .be voor een Belgische en een .com voor een internationale site.

Er zijn verschillende bedrijven te vinden waar u een domeinnaam kunt aanschaffen. Ook kunt u hier direct zien of uw domeinnaam nog vrij is. Dit is erg belangrijk. Een domeinnaam is eigenlijk een stukje op het internet wat speciaal voor u gereserveerd is.

Wat zijn de kosten van een domeinnaam?

De kosten verschillen nog wel eens aangezien de verstrekkers van domeinnamen deze prijzen zelf mogen bepalen. Gemiddeld bent u voor enkel een domeinnaam van een Nederlandse site tussen de 10-25 euro kwijt. Dit is exclusief BTW maar wel inclusief de registratie en de huur van een jaar.

Wat kan ik met mijn domeinnaam?

Met deze domeinnaam kunt u een website gaan maken. Met enkel de naam alleen bent u echter niets. U zult op zoek moeten gaan naar een webhosting vanwaar u uw site kunt gaan opbouwen. U huurt eigenlijk maandelijks een plekje bij een hosting en kunt zo aan de slag. Uw site komt zo op een server te staan. Wanneer u in de zoekmachine bijvoorbeeld: Webhosting intikt, zal u verschillende bedrijven met verschillende aanbiedingen en prijzen vinden. Lees uzelf goed in en kies de webhosting die het beste bij u past!

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.