Handige tips en informatie bij het schrijven van een CV!

Om uitgenodigd te worden voor een sollicitatie gesprek moet u eerst een sollicitatiebrief met CV (curriculum vitae) sturen naar het desbetreffende bedrijf waar u wilt gaan werken. In een c.v. beschrijft u uw levens en werksloop. In het c.v. beschrijft u relevante gegevens met betrekking tot persoonlijke gegevens, opleiding, ervaring, vaardigheden en nevenactiviteiten/hobby’s. Beschouw uw c.v. als een visitekaartje en marketing-instrument.

Persoonsgegevens

Uw volledige (voor/achter) naam, adres, geboortedatum, plaats, nationaliteit, burgelijke staat en telefoonnummer waarop je het meest bereikbaar bent.

Opleidingen en cursussen

Vermeld welke scholing en opleiding(en) je hebt gehad en in welke jaren. Schoolverlaters kunnen bij dit onderdeel uitgebreide informatie geven over welke vakken zei hebben gevolgt. Tenslotte noteerd u behaalde diplomas. Cursussen relevant tot het werk zeker toevoegen.

Werkervaringen

Begin bij uw meest recente baan en ga terug in de tijd. Zorg voor zo min mogelijk gaten in de periodes. Als u op leeftijd bent verkort de CV door alleen de meest relevante werkervaringen te vermelden. Hou de tekst kort en krachtig.

Aanvullende informatie

Hier vult u belangrijke mededelingen toe zoals: in deze periode was op langdurige rondreis in Europa.

Referenties

Noem bedrijven, naam en/of manager van ex-werkgevers die voor u een goed woordje kunnen doen. Vraag hiervoor wel eerst toestemming van de werkgever. Mocht u geen directe toestemming krijgen kunt u ook zetten: op verzoek beschikbaar.

Tot slotte een tip

Schrijf C.V kort en krachtig, maak hem nooit langer dan 2 pagina’s. Zodra je wordt uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek volg de handige tips op de volgende artikelen.

Actuele vacatures

In de thuiswerk branche komen dagelijks nieuwe vacatures beschikbaar, in verschillende sectoren zoals telefonisch thuiswerk, administratief en/of computerwerk. Werkviahuis.nl draagt altijd zorg om deze nieuwe vacatures online te plaatsen, echter zijn wij een voorstander ervan om u persoonlijk op de hoogte te houden via de e-mail. In drie gemakkelijk stappen kunnen wij u dagelijks op de hoogte houden van actuele en beschikbare thuiswerk vacatures en dit geheel kosteloos. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.