Wat is de administratie van Crediteurenbeheer eigenlijk?

Allereerst is het belangrijk dat u weet wat crediteuren zijn. Crediteuren zijn: Klanten/bedrijven/ personen die u nog geld dient te betalen voor hun geleverde diensten.

Deze klanten sturen u een factuur waarop de door hun geleverde diensten staan, de bedrijfsgegevens, het BTW nummer en het bedrag wat u dient te betalen. Betaal facturen altijd op tijd om herinneringskostenen aanmaningen te vermijden!

Onder de administratie van crediteurenbeheer vallen onder anderen:

  • De inkomende facturen bekijken en beoordelen op juistheid.
  • Het inplannen van de maandelijkse en jaarlijkse betalingen.
  • Eventueel het betwisten van onjuiste facturen.
  • Het ordenen en bijhouden van de facturatie.

In Nederland wordt u geacht alle facturen ten minste zeven jaren te bewaren. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Belastingdienst.

Kan ik de administratie crediteurenbeheer zelf doen?

Dit kunt u zelf doen. Een makkelijke hulp hierbij is bijvoorbeeld: Excel. Maar u kunt er ook voor kiezen om via internet een boekhoudprogramma te downloaden en deze op de juiste manier bij te houden.

Wanneer de administratie crediteurenbeheer te veel papierwerk met zich meebrengt of u heeft er geen kaas van gegeten, adviseren wij u om een boekhouder aan te nemen. Administratie crediteuren beheer is een vak apart en het kan voor u vele voordelen opleveren wanneer u dit uitbesteedt.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.