Webhosting huren of gratis webhosting kiezen?

Allereerst is het belangrijk te weten wat een Webhosting eigenlijk is. Uw website dient dag en nacht te bereiken te zijn en dus dag en nacht online te zijn. De server ruimte die u huurt bij een webhosting kan dit garanderen. U huurt dus eigenlijk een ruimte op een server, dit wordt de hosting genoemd.

De kwaliteit van snelheid, bereikbaarheid en gemakkelijke functionaliteit zijn erg belangrijk bij webhosting. Er zijn voldoende bedrijven die webhosting aanbieden, maar let er vooral op dat deze servers u kunnen bieden wat u nodig hebt voor uw site. Wanneer u geen hosting gebruikt is uw website niet toegankelijk en kunt u geen e-mails ontvangen. U moet dus in het bezit zijn van hosting wilt u een website starten.

Voor wie gratis webhosting en de voor- en nadelen?

Gratis webhosting is veel te verkrijgen. Het is vaak gemakkelijk in gebruik en zelfs een leek op gebied van websitebuilding kan ermee overweg. Het is wel zo dat er een bepaald limiet op een gratis webhosting zit. Je mag een bepaalde ruimte (aantal MB wat je site inneemt) niet overschrijden. Gratis webhosting is aan te bevelen voor mensen die een kleine, niet al te professionele website willen maken.

Vaak krijg je ook reclame op je site. Deze reclame staat op naam van de verschaffer van de webhosting. Deze wilt tenslotte ook iets verdienen aan de ruimte die hij gratis uitleent. Daarnaast krijgt u ook altijd een domeinnaam met de naam van de Gratis hosting erin. Bijv. www.webhosting.nl/jouwwebsitenaam.html

Nadelen van een gratis webhosting:

 • Weinig data ruimte, je kan je site dus niet zo groot maken als je zelf wilt.
 • Geen rechtstreekse domeinnaam.
 • Reclames van de webhosting op jouw site.
 • U mag maar een bepaald aantal bezoekers op de site verwelkomen per maand.
 • Vaak geen mogelijkheid tot PHP en eigen HTML codes.

Voorbeelden van gratis webhosting bedrijven zijn:

 • jouwpagina.nl
 • poink.be
 • everyoneweb.com
 • startje.be
 • google.com

Voor wie dan betaalde webhosting?

Bij betaalde webhosting zit het net iets anders. U betaald voor het gebruik van de server en krijgt hiervoor een aantal privileges. Hieronder bijvoorbeeld: Ongelimiteerd databeheer, geen reclames op de website, aanpassingen via PHP mogelijk, extra subdomeinen maken en het toevoegen van eigen HTML codes.

Eigenlijk bent u vanaf nu eigen baas over het uitzicht van uw website. Ook kunt u gewoon uw eigen domeinnaam gebruiken zonder een voorvoegsel van uw webhosting. Bijv. www.jouwwebsite.nl.

Webhosting hoeft helemaal niet duur te zijn. U zoekt de aanbieding die bij u past en vaak hebt u voor 5 euro per maand al een behoorlijke webhosting tot uw beschikking. Dit kunt u makkelijk terug verdienen.

Vaak wordt een eigen webhosting ook serieuzer genomen dus het is vooral aan te raden wanneer u serieus en professioneel een website wilt opzetten bijvoorbeeld over uw bedrijf. Of wanneer u een webwinkel wenst te starten.

Voorbeelden van goede en eerlijke webhosting aanbieders zijn:

 • Easyhost.be
 • Webruimtehosting.nl
 • Versio.nl

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.