Thuiswerken in België, vanuit uw eigen huis!

Het thuiswerken in België lijkt minder ingeburgerd dan in Nederland. Toch is niets minder waar. Ook in België is het thuiswerken erg in opkomst en zijn er zodoende verschillende thuiswerk vacatures te vinden.

Wel is het belangrijk er rekening mee te houden dat de wetten en belastingen in België toch heel anders in elkaar zitten. Zo vraag je in Nederland een VAR verklaring aan of ga je naar de kamer van koophandel, in België zal je dit niet kunnen krijgen. Om te kunnen thuiswerken zal je toch wel het een en ander moeten weten van jezelf namelijk:

  • Ga ik thuiswerken naast mijn bestaande baan dus part-time? Zo ja, dan dient u zich aan te melden bij een zelfstandige kas in bijberoep.
  • Ga ik volledig thuiswerken? Zo ja, dan dient u zich aan te melden bij een zelfstandige kas in hoofdberoep.
  • Ga ik onder commissie werken? Of Freelance? Zo ja, dan kunt u dit ook als zelfstandige doen, toch kunt u ook contact opnemen met verschillende interim buro`s.

Deze bieden namelijk ook een speciale dienst aan voor freelance werkzoekende. Zo blijf je eigenlijk in dienst van een interim kantoor en houdt je toch je volledige vrijheid. Overigens zijn er ook veel bedrijven die speciaal thuiswerkers zoeken en hiervoor een vraag indienen bij de VDAB of een Interimkantoor. Het loont dus zeker de moeite om hier eens langs te gaan en te informeren wat de mogelijkheden zijn.

In België zijn echter de thuiswerk werkzaamheden die van Nederland afkomstig zijn ook toegelaten. Wel dient men rekening te houden met de verschillen in de belastingen. Wanneer je hier niets vanaf weet raden wij u aan een soort van bemiddelingsbureau in de arm te nemen. Denk hierbij aan Tentoo Payroll of een T-heater. Deze kunnen voor al uw papierwerk zorgen en regelen al het nodige
om de aflossing bij de belasting zo gunstig mogelijk te doen.

Voor meer informatie over thuiswerk in Belgie vindt u hier beneden aan overzicht van de beschikbare artikelen:

Verschillen van thuiswerk België/Nederland
Wettelijke verplichtingen thuiswerken in België
Soorten thuiswerk in België
Tips voor thuiswerkers in België
Uitzendbureaus in België voor Thuiswerkers

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.