Bedrijfs administratie, boekhouder of zelf doen?

Een goede bedrijfs administratie is van groot belang voor de belastingdienst maar ook is het voor jezelf een fijn gevoel als je bedrijfs administratie op orde is. Bedrijfs administratie kan een lastige klus zijn, maar ook meevallen. Meeste nieuwe ondernemingen vooral eenmanszaken beginnen met een eigen bedrijfs administratie omdat het te duur is om een boekhouder in dienst te nemen. Denk voor het starten van een onderneming goed na over het feit of je het zelf wilt doen, of iemand in dienst te nemen.

Een boekhouder werkt met de financiele gebeurtenissen van een persoon, bedrijf of instelling. Daardoor krijgt men inzicht in het financiele beleid dus wat heeft dat bedrijf of persoon uitgegeven en wat zijn de inkomsten ervan. Als in dat plaatje iets niet klopt zal men verantwoording moeten af leggen want alle financiële gebeurtenissen moeten verantwoord en legaal zijn. Vanuit de boekhouding kan men beslissingen gaan maken hoe de zaak loopt, ook maak of het bedrijf of instelling misschien wel failliet gaat. Ook kunnen hieruit de fouten die worden gemaakt herkend en zo nodig wat veranderd worden.

Een boekhouder kan dus aan alle cijfers van een jaar zien, wat er precies gebeurt en wat er word uitgegeven en kan dus precies zeggen waar het eventueel op mis gaat en waar je dingen aan zou kunnen passen. Er word dan een boek gemaakt wat men een grootboek noemt en daar word uiteindelijk een jaarrekening van gemaakt.

Jaarrekening maken; Op basis van het grootboek worden jaarstukken gemaakt en daar komen de jaarrekeningen in naar voren en word toegelicht hoe de winstrekening, de verliesrekening en de balansrekening er voor staan. Ook zit daar een jaarverslag bij dat is een tekst toelichting over de jaar- rekening en de verwachtingen van hoe het is gegaan en hoe het zal gaan verlopen. De boekhouding verloopt eigenlijk altijd via de computer zodat het altijd overzichtelijk blijft. Er bestaan programma’s voor om dat allemaal wat makkelijker te laten verlopen. De controle van de jaarrekeningen worden weer door iemand anders gedaan.

Boekhouden; Dan is er nog het verschil van het dubbel boekhouden en enkel boekhouden voor de boekhouder. Bij de dubbele boekhouding gaat er een deel naar de belastingdienst ter controle. En dan is er nog een deel waar de echte stand van zaken in staan en dat heeft ook weer een naam geheten; schaduw boekhouding. Enkel boekhouden is het boek waar alle dagelijkse boekingen in worden opgeslagen en vandaar uit kan dan de jaarrekening worden gemaakt.

Je hebt zowiezo een goede vooropleiding nodig om boekhouder te worden. Je moet uit gaan van een vmbo administratieve opleiding of een havo-vwo opleiding, daar hoor je dus zowiezo al een diploma van te hebben. Van daaruit ga je opzoek naar een hogere school waar je de functie tot boekhouder kunt gaan bestuderen om uit eindelijk je vak als boekhouder te gaan uitoefenen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je als boekhouder met cijfers werkt en dat je mensen helpt die dit niet zelf kunnen.

Actuele thuiswerk vacatures

In de thuiswerk branche komen dagelijks nieuwe vacatures beschikbaar, niet alleen om thuis bedrijfs administratie te voeren maar bijvoorbeeld ook voor telefonisch thuiswerk, credit beheer en/of computerwerk. Werkviahuis.nl draagt er altijd zorg voor om deze nieuwe thuiswerk vacatures online te plaatsen, echter zijn wij een voorstander ervan om u persoonlijk op de hoogte te houden via een e-mail. In drie gemakkelijk stappen kunnen wij u dagelijks op de hoogte houden van actuele en beschikbare thuiswerk vacatures en dit geheel kosteloos. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.