Veilig thuiswerken volgens de ARBO dienst

Allereerst valt te vertellen dat ook u als thuiswerken onder de ARBO wet valt. Dit is de wet arbeidsomstandigheden. Deze wet beschermt u zodat u veilig aan de slag kunt als thuiswerker. U bent dus ook onderhevig aan bepaalde wetten en verplichtingen.

Volgens de ARBO wet ben u een thuiswerker wanneer u voornamelijk vanuit of in uw huis werkt met als uitzonderingen

  • Het klussen aan uw eigen woning. (ook wanneer u bijvoorbeeld zelf loodgieter bent)
  • Het verzorgen van personen of het doen van huishoudelijk werk.

Het belangrijkste is dat u als thuiswerker een goede en veilige werkplek heeft waar u op de juiste manier uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Op zijn minst bevat deze werkplek een goede tafel, stoel en de juiste verlichting.

Thuiswerken met de computer vereist ook een aantal hoge veiligheidseisen. U mag bijvoorbeeld nooit meer dan zes uur achter uw beeldscherm zitten en daarnaast moet u dit ook elke twee uur onderbreken met een pauze van minimaal vijftien minuten. In die tijd kunt u ook andere werkzaamheden uitvoeren wanneer u dit wenst.

Volgens de ARBO wet kunt u uw bureau het beste op deze manier inrichten

  • Het beeldscherm zet u het best op ongeveer vijftig centimeter van u af.
  • Ook het toetsenbord dient u op gelijke afstand van het beeldscherm te zetten.
  • U zou regelmatig uw ogen moeten laten controleren.
  • Het beeldscherm moet tevens het liefst tegen de richting van het inkomend daglicht gezet worden in verband met de spiegeling van het licht op het scherm.
  • Een goede bureaustoel is zeer belangrijk voor u rug! Let op een juiste houding tijdens uw werk.

Verder mag je je eigen huis niet als magazijn gebruiken. Enkel de hoognodige grondstoffen die nodig zijn voor het leveren van goed werk is toegestaan. (Denk bijvoorbeeld aan de producten bij inpak- of sorteerwerk) Voor het gebruik van gevaarlijke stoffen geldt: Wanneer u meer bescherming nodig heeft dan een veiligheidsbril en handschoenen mag u hier thuis niet mee werken!

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van thuiswerk vacatures?

In de thuiswerk branche komen dagelijks nieuwe vacatures beschikbaar in verschillende sectoren waaronder inpakwerk, computer en/of administratief werk. Werkviahuis.nl draagt er altijd zorg voor om deze nieuwe vacatures online te plaatsen, echter zijn wij een voorstander ervan om u persoonlijk op de hoogte te houden via een e-mail. In drie gemakkelijk stappen kunnen wij u dagelijks op de hoogte houden van actueele en beschikbare thuiswerk vacatures en dit geheel kosteloos. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.