Arbeidsongeschiktheid en thuiswerk uitvoeren

Onder arbeidsongeschiktheid wordt verstaan dat iemand geen arbeid kan verrichten. Dit wordt bepaald door meting aan erkende economische meerwaarde. Men kan zowel geheel als gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Dit kan zowel psychische als lichamelijke oorzaken hebben.

De normen en waarden aan arbeidsongeschiktheid.

Er zijn verschillen in normen en waarden te bedenken bij een arbeidsongeschiktheid. Een werkgever kan gedeeltelijk zelf bepalen of iemand al dan niet arbeidsongeschikt is. Als de werknemer meer kost dan dat de persoon inbrengt wordt hij al snel arbeidsongeschikt verklaard. Dit is ondanks de kwaliteiten van de werknemer. Het tegenovergestelde gebeurd bij de overheid. Deze zal ook kosten willen besparen en daardoor iemand niet zomaar arbeidsongeschikt verklaren. De beoordeling hierbij wordt vaak onder economische motieven bekeken en beoordeeld.

Mensen met een verminderde arbeidsongeschiktheid, zoals personen met een handicap of een andere beperking, worden dan weer omgeschoold of bijgeschoold om toch weer deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces. De overheid stimuleert werkgevers ook deze mensen aan te nemen door bepaalde regelingen te treffen. Ook thuiswerken kan een prima manier zijn om aan het werk te blijven wanneer u een handicap of andere beperking heeft.

Arbeidsongeschiktheid, waar kan je terecht?

Wanneer u arbeidsongeschikt bent kunt u terecht bij Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Men kan hier een arbeidsongeschiktheid uitkering verkrijgen mits men aan de voorwaarden voldoet. Zelfstandigen en ook zelfstandige thuiswerkers kunnen een arbeidsongeschiktheid verzekering afsluiten en hierdoor ook recht krijgen wanneer men arbeidsongeschikt wordt.

In België kunt u zichzelf melden bij uw ziekenkas om hier een beroep te doen op een eventuele arbeidsongeschiktheid uitkering.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van thuiswerk vacatures?

In de thuiswerk branche komen dagelijks nieuwe vacatures beschikbaar in verschillende sectoren. Werkviahuis.nl draagt er altijd zorg voor om deze nieuwe vacatures online te plaatsen, echter zijn wij een voorstander ervan om u persoonlijk op de hoogte te houden via een e-mail. In drie gemakkelijk stappen kunnen wij u dagelijks op de hoogte houden van actueele en beschikbare thuiswerk vacatures en dit geheel kosteloos. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.