Administratief werk thuis uitvoeren

Administratief werk kan van uit meer plaatsen worden uitgevoerd dan alleen van uit het kantoor van een werkgever. Een administratie voeren is een “noodzakelijk kwaad.” Er zijn dus altijd potentiële klanten beschikbaar. Een goede administratie is de schat van elk bedrijf: het vormt de basis voor uw belastingaangiften en je kunt aan de hand ervan laten controleren of uw bedrijf nog rendabel is. Als u erin geïnteresseerd bent om voor anderen de administratie te voeren, dan kunt u hieronder lezen waar u op moet letten en welke zaken onder anderen verplicht zijn.

Belang van goede administratie

Behalve dat boekhouden een verplichting is voor ondernemers is het van groot belang voor ieder bedrijf. Het levert goede informatie op waardoor u sneller kunt bijsturen mocht er iets mis gaan. Het is bijvoorbeeld van belang om zo snel mogelijk in te grijpen als debiteuren niet op tijd betalen, of als uw product in waarde verhoogd moet worden om de gestelde winsten te behalen. Recente statistieken bevestigen: u heeft minder kans om failliet te gaan met een goede administratie.

Administratie, voor hoe lang?

Elke ondernemer is wettelijk verplicht om zijn administratie zeven jaar lang te bewaren. Sterker nog: gegevens over onroerende zaken moet u tien jaar lang archiveren. Alles wat financiële gevolgen kan hebben voor de onderneming moet u vastleggen in de administratie. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Debiteuren en crediteuren administratie
  • Het grootboek
  • In-, en verkoop administratie
  • Loonadministratie
  • Voorraadadministratie

Op de bewaartermijn bestaan uitzonderingen, zelfs bij faillissement. Alle gegevens die u vastlegt dient u te bewaren, denk hier bijvoorbeeld aan; kassabonnen, giro en bank afschriften, contracten, in- en verkoop boek en overeenkomsten tussen u en de klant of zaken -partner.

BTW, Omzetbelasting.

Uw administratie moet inzage geven over het te betalen bedrag aan BTW (Belasting Toevoegende Waarde). Hiervoor moet u de volgende informatie bijhouden: verkoopfacturen en inkoopfacturen, uitgaven en ontvangsten uit het grootboek en het privé gebruik van diensten en/of goederen. Mocht u handel drijven met het buitenland dan zult u ook de in- en uitvoer van goederen moeten bijhouden. Niet elke onderneming hoeft BTW te betalen; dit wordt door de Belastingdienst op basis van de ondernemings -regeling bepaald. U kunt deze ontheffing zelf bij de Belastingdienst aanvragen. Mocht deze ontheffing worden toegepast moet men de facturen nog steeds bewaren voor een periode van zeven jaar.

Kijk voor openstaande vacatures voor administratief werk. Bekijk onze thuiswerk vacatures of ontvang de nieuwste vacatures in uw e-mail inbox! Snel, kosteloos en gemakkelijk dagelijks op de hoogte via Werkviahuis.nl

Actuele administratieve vacatures

In de thuiswerk branche komen dagelijks nieuwe vacatures beschikbaar, niet alleen in de administratieve sector, maar bijvoorbeeld ook voor telefonisch thuiswerk, inpakwerk en/of computerwerk. Werkviahuis.nl draagt er altijd zorg voor om deze nieuwe vacatures online te plaatsen, echter zijn wij een voorstander ervan om u persoonlijk op de hoogte te houden via een e-mail. In drie gemakkelijk stappen kunnen wij u dagelijks op de hoogte houden van actueele en beschikbare thuiswerk vacatures en dit geheel kosteloos. U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Stap 1Selecteer het type thuiswerk welke u graag wilt uitvoeren

Stap 2Vul de informatie naar waarheid in

Voornaam*:
Provincie*:
E-mail adres*:
De met een asterix (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.
Zonder geldig e-mail adres kunnen wij geen contact met u opnemen.